sâmbătă, 10 septembrie 2011

Desteapta-te romane! Obligatoriu!

Multi ne-am uitat la meciul Romaniei cu Franta.Am vazut 11 jucatori francezi intonandu-si cu mandrie imnul si 11 jucatori romani mormaind ceva...Am auzit un stadion care nu stia decat primele 2 versuri si m-am gandit cu nostalgie la timpurile cand si din fata televizorului cantai mandru ca joaca Romania.Nici macar cel care a fost platit sa invete cele 4 strofe nu a facut-o.E o poveste cusuta cu ata alba; initial Marcel Pavel a spus ca asa a hotarat imprena cu FRF ptr imbarbatare, azi a dat vina pe emotii...Daca nu esti in stare sa faci un lucru bun, nu te angajezi dar...Am un 10 pentru Andra care la meciul lui Bute a facut sa vibreze la intonarea imnului si scaunele...De ce n-au lasat-o tot pe ea?Sa fi avut emotii!!!!???
 
Ei,si dupa ce s-a discutat in presa si la Tv pe acest subiect,vine azi presedintele(imediat in urma sa si Funeriu) si propune ca in fiecare sala de clasa sa existe un tricolor, si la inceputul fiecarei zile sa fie intonat imnul. Foarte bine zic eu si in gandul meu cred ca e o masura cinstita....Dar sa vezi dezbateri ...ca nu e normal,ca nu e nevoie,ca e suficient sa fie cantat imnul la inceputul si la sfarsitul anului scolar,ca mai buna ar fi o rugaciune... Doamne sa auzi si sa te minunezi.Pai ne meritam soarta!


 Eu sunt pentru! Nu vad  in acest gest nici rutina, nici umilinta la adresa elevilor.Mi-as dori sa-i fac sa simta ceva atunci cand aud imnul national.Nu cred ca este o explicatie situatia financiara...Sa fim seriosi pe vremuri era frig in clase si in apartamente, stateam la cozi ptr o punga de lapte dar, dimineata cantam" Trei culori cunosc pe lume".Daca nu se invata de la o varsta frageda,nu va mai fi invatat niciodata...Si, atunci cand il vor auzi vor face baloane cu guma din gura, vor scuipa seminte, sau vor face poze.Poate sunt nostalgica dar e bine ca fiecare copil sa stie simbolurile nationale.

4 comentarii:

Dana spunea...

Oooooof!!!!Parca mi-ai citit gandurile!!!!
De acord 100%!!!

pescarusul argintiu spunea...

Si eu sunt "pentru"!
E un gest demn de tinuta morala si o dovada ca ne cunoastem si ne cinstim radacinile.

elite spunea...

Ma bucur dragele mele ca simtim la fel!

fotograf nunta arabella spunea...

ma bucur ca si alte persoane gandesc ca si mine!

http://vorbimromaneste.wordpress.com/