marți, 28 aprilie 2009

A inceput nebunia!

Da,a inceput nebunia tezelor cu subiect unic.Acasa ca si la scoala,cuvantul de ordine este teza.Copil de la scoala ori copil personal primeste din partea mea povata:"trebuie sa mai lucrezi". La cei de clasa a opta nota conteaza in mod real la cei de clasa a 7,nu se stie.Aceeasi incertitudine totala.Va fi admitere spun unii,vor fi si teze spun altii,una peste alta copii au comportamente cat se poate de diferite.Unii sunt indiferenti,altii din contra prea plini de zel,unii simt ca pot mai mult,altii se tem de o catastrofa. Nu este usor nici pentru ei,nici pentru parinti dar nici pentru noi, profesorii.
La tot acest stress prin care un elev constiincios trece,se adauga dorinta unora dintre dascali de a demonstra ca,desi obiectul predat de ei nu are teza,este la fel de important ca si matematica , romana,istoria sau geografia.Si,drept urmare acesti dascali ,acum,in aceasta perioada,incep a da teste peste teste,proiecte peste proiecte,cerinte care mai de care mai traznite.Evident ca notele sunt trecute cu satisfactie in catalog...Mi-as dori ca aceste medii generale sa nu mai conteze atat de mult,deoarece nu sunt relevante in buna masura.Evident ca spusele mele au un "of"personal dar as vrea sa cred ca nu-s singura.
Am un copil bun,sarguincios,care lupta de dragul meu mai ales pentru rezultate frumoase.Are si un obiect"cui"engleza...de care se indeparteaza vizibil pe zi ce trece si eu,ca mama si dascal pot spune ca nu e doar vina lui... As vrea sa pot spune mai multe,macar aici,in gradina mea virtuala,sa ma descarc, dar,mai bine ma opresc.Ce va fi,va fi....

15 comentarii:

Paul spunea...

Offfff, imi aduci aminte draga prietena prin cate treceam, cata pregatire, cate emotii.
Sa fi buna, asa cum te stiu:)
O zi frumoasa elite!

INCERTITUDINI spunea...

'neatza, Elite!

vai de copiii ale caror mamici sunt profesoae!!

Fata mea, asculta si de la aletele care, din neshtiintza de cauza, si-au" torturat "copiii cu teze, olimpiade si tot felul de gaselnitze ale unora mari,care habar nu au pe ce lume traiesc.

Intre copiii mei este o diferentza de 9 ani. La primul eram foarte tanara si fara experintza, dar aveam ambitzii cu carul . Baiatul, ca baiatul.De voie, de nevoie a facut tot ce i-a cerut mama( tatal , mai mereu a stat deoparte la chestii de astea).
Nu zic ca am greshit. Baiatul meu a intrat si a terminat printre primii in cel mai bun liceu din oras, acum colegiu.
A terminat si o facultate interesanta- sociologie la Unuiversitatea Bucuresti; si un masterat. Acum lucreaza intr-o mare firma din Bucuresti.

N-am spus asta ca sa ma laud, ci ca sa-ti arat o fata a atitudinii de mama-profesoara.

Cu celalalt am fost mai putzin orgolioasa. Am luat lucrurile mai calm.A urmat acelashi liceu. A intrat la 3 facultazi de le ASE Bucureshi.
A ales una. =2 ani in Bucuresti, ceilaltzi-Frantza, Olanda, si un masterat in Italia.
Lucreaza intr-o banca din Anglia.

Concluzia mea- ajuta-i pe copii sa se descopere.
Restul vine de la sine!!!

Tezele cu subiect unic??- o mare si inutila oboseala- pentru totzi...

loristiuj spunea...

incertitudinile au dreptate :-)

sunt importante tezele... dar aşa cum ţi-am mai scris, cel puţin pentru mine, din toţi ani de şcoală (19 cu tot cu facultate şi master) cel mai mult m-au ajutat limbile străine...

Dana spunea...

Bafta lui Mada!!!!Si tie!!!!O sa fie bine,vei vedea!!!!
Cat desppre profesori care tortureaza copiii.....Are Teo o profa de tehnologie care le pune niste note.....aiurea...
Mai vb cand ne-ntalnim...

Manole spunea...

Da, am auzit si eu la radio, de dimineata...si exact ca si tine ma gandeam ca ar trebui ca aceasta nebunie sa se termine odata!
Si aici ma refer la nebunia incertitudinii cat si la nebunia acestor teze si medii!
Corect este examenul, sau cel putin asta cred eu.

INCERTITUDINI spunea...

Manole, ai " comis" o metafora sau vorbele mele sunt o nebunie?

pescarusul argintiu spunea...

Gina draga, sunt convinsa ca Mesterita noastra a recurs la metafore, nicidecum la a te apostrofa pe tine.

Elite, cred ca trebuie un efort dozat in doze suportabile, salturile sa nu fie prea mari, e stresant pentru toata lumea.
Eu am invatat cu pasiune la toate materiile, nu mi s-a parut o corvoada.
Dar in cazul acestor copii, se impune o selectie a disciplinelor importante, pentru a nu-i impovara inutil cu informatii.
Mult succes lui Mada si tie, nervii tari!

elite spunea...

Paul,viata scolara implica emotii,pregatirea,succese si lacrimi uneori.Totul va fi bine,sunt convinsa!

elite spunea...

Gina,esti o mama mandra si as incerca sa spun fericita.Ai doi copii minunati care sub indrumarea ta s-au realizat frumos.Felicitari!Peste ani sper sa spun si eu lucruri minunate despre Mada.

elite spunea...

Da Lori stiu..dar si pentru limbi straine e nevoie de inclinatie,de talent ca ptr orice altceva.

elite spunea...

Sa fie multa bafta la toata lumea.Tu apuca-te de suuri ca de scoala,am eu grija!

elite spunea...

Mestere daca nu esti implicat ca parinte ai impresia ca totul e bine ca nu are nico importanta daca mai dam o teza,mai eliminam un examen...dar implicatiile sunt majore si ele se rasfrang asupra generatiei de la care se presupune ca vor veni pensiile noastre!

elite spunea...

Gina cred ca e o simpla ,pura si nevinovata coincidenta!

elite spunea...

Pescarusule si eu am invatat ca si tine la toate materiile ...dar azi parca e altceva,parca timpul trece mult prea repede iar ei,copii isi cer mai mult decat o faceam noi,dreptul la libertate.

Manole spunea...

incertitudini@ - Evident ca era o metafora! Ce naiba sa am eu cu tine???
Ma refeream la incertitudinii de tip : dam nu dam, se schimba nu se schimba, iote materia , nu e materia...etc.
Da, Elite...asa este. Si eu sunt de acord cu asta. In ceea ce priveste viitorul nostru ca pensionari...eu deja il vad sumbru rau!
La cati copii au plecat si pleaca in continuare, din tara asta...si asta de amar de vreme si nimeni...nu ia nicio masura! Nimeni nu-i protejeaza, nimeni nu-i stimuleaza sa ramana aici...ci au parte numai de marginalizare sub eticheta nonexperientei!

http://vorbimromaneste.wordpress.com/