joi, 30 aprilie 2009

O vorba buna !

Cat de mult conteaza ca atunci cand ai o problema ,sa fii ascultat,incurajat,sfatuit !...De multe ori problemele ce nu ne dau pace se nasc si mor in noi,renuntand la a le impartasi celorlalti.Poate din teama de a nu fi ascultati sau poate din dorinta de a ne ascunde undeva in spatele propriei fiinte,alegem tacerea.
Ieri, o batranica ma astepta sfioasa la intrarea in scoala.Cu un buchet de trandafiri,a incercat timida sa ma abordeze.M-am oprit,am ascultat...Nu-mi cerea nimic altceva decat un sfat,un raspuns la intrebarea"cum e mai bine"Mi-a povestit cum,in urma unui divort urat,fata ei,absolventa de facultate,a fost nevoita sa plece in strainatate nu ptr a-si cumpara masina sau casa.Nu,nici vorba,pentru a putea plati datoriile....uriasele datorii.Copilul,elev in clasa a 6,a ramas cu bunica.De aici povestea devine comuna cu a multor copii...Cu lacrimi in ochi mi-a spus toate acestea.Ar fi dispusa ca din pensia ei sa-l pregateasca,sa-l ajute.Dar,copilul are potential,nu e nevoie de altceva decat de atentie, si aceasta nu costa.Am stat de vorba cu el,cu rabdare si,la ora de mate a fost ochi si urechi,a raspuns...
Am fost si eu in situatia batranei.Profesorul din mine s-a transferat in parinte si a mers sa ceara un sfat.Desi interlocutoarea mea,mult mai tanara si mai lipsita de experienta era foarte incurcata de prezenta mea,m-a ascultat,a gasit cateva solutii pe termen scurt.M-am intors acasa plina de speranta....
Daca azi cineva va cere o clipa,acordati-o...maine e posibil sa v-o dea inapoi!

9 comentarii:

starsgates spunea...

Sigur ca da, o vorba buna a fost de folos oricui, iar daca il asculti cu sufletul deschis pe cel care-ti cere sprijinul, sigur vei gasi...o vorba buna.:)

loristiuj spunea...

mie îmi spui... sunt toată numai vorbe bune... :-) şi dacă mai ai nevoie de o vorbă bună, de o cafea :-), un ceai sau pur şi simplu un moment de linişte... ştii unde mă găseşti :-)

Julie spunea...

Impresionanta povestea ta de astazi.E atat de valoroasa o clipa din timpul tau pe care o poti darui cuiva care are nevoie, sau un zambet, sau o vorba buna! Cu siguranta tot ce daruiesti din suflet ti se intoarce.

pescarusul argintiu spunea...

Bunica a ramas alaturi de copil, luand chipul si deprinderile ocrotitoare ale ingerului pazitor.
Este esential pentru nepotelul de 12 ani sa se simta sprijinit, sustinut, incurajat, indrumat.
Trebuie doar sa dea dovada de atentie, vointa, dragoste de carte, asa cum ai spus si tu, Elite!
Toata admiratia pentru gestul tau de a-i acorda batranei o vorba buna, ai facut cinste numelui de Dascal si de OM, deopotriva!

Cristian Pirvu spunea...

Munca "pro bono" nu e privita prea bine la noi. Prea rar suntem cei care dam primii, care oferim fara sa asteptam sa primim inapoi. Am avut o discutie cu cineva si intrebarea era: cand dai ceva ce faci? Dai si te gandesti ca o sa primesti inapoi sau dai si te gandesti ca nu conteaza daca mai primesti inapoi. Mai e si varianta in care dai si iti iei gandul ca o sa mai primesti ceva inapoi.
E bine cand facem ceva pentru ceilalti! Atunci suntem oameni!

Dana spunea...

Bineinteles ca batranica a stiut cui sa se adreseze!!!
O vorba buna conteaza enorm!!!!Si tu mi-ai zis atatea vorbe bune....
Eram disperata cand ramasesem fara servici si ,ascultandu-ma mi-ai zis:Lasa Danilica,am sa scriu o carte pentru tine(facand referire la cartile pe care le scrieti pentru dosariada).....
Nu stiam atunci,sa rad,sa plang,dar m-ai scos din starea aia....
Cat despre mine si vorbele mele bune....sotul si fratele-mi zic ca sunt MAMA RANITILOR!!!
Si sa stii ca nu o spun doar admirativ....de multe ori ma cearta...(au avut si dreptate cateodata)

Paul spunea...

Vorba buna mult aduce... si tie si celui ce i-o spui!

Manole spunea...

Vorba buna...o, cat o asteptam fiecare dintre noi1 Vorba buna si iubirea!

pescarusul argintiu spunea...

Elite, simt ca ai nevoie de o vorba buna...
Lipsesti de ceva timp, am auzit de miscarile tulburi din sfera activitatii voastre, exista multa incertitudine si boicotari...
Capul sus si pasul hotarat, sper sa invinga vocea ratiunii si a binelui, iar copiii sa nu aiba prera mult de suferit sau de pierdut!

http://vorbimromaneste.wordpress.com/