miercuri, 15 iulie 2009

Incursiune printre amintiri

Zilele acestea m-am "luptat" cu rearanjarea bibliotecii.Sute de carti asteptau pline de praf,alinarea mainilor mele.Am sters cu grija fiecare coperta;unele le-am rasfoit..obisnuiam sa scriu data si locul de unde le-am cumparat(acum nu mai fac acest banal lucru).Am gasit carti cumparate la pachet de pe vremea tovarasului,carti cumparate in studentie din banii obtinuti prin vanzarea cartelei,carti ale caror pagini,ingalbenite de vreme pot scrie povestea mea. Am multe carti de specialitate evident...unele din ele rezolvate integral pe vremea anilor mei de scoala astazi sunt pentru multi...maculatura.Am insa si carti de beletristica...multe..carti pe care le-am citit aproape in totalitate,carti dragi,foarte dragi... Printre aceste carti am gasit cateva diplome.Diplome primite la diverse cursuri festive...Desi de la generatii diferite ele par sa scoata in evidenta cea mai mare dintre calitatile mele si anume:calmul.De ce se asteapta fiecare copil ca prof de mate sa tipe,sa certe,sa nu zambeasca?Nu stiu dar, se pare ca eu am fost exceptia ce a infirmat regula.Nu am atasat diplomele ptr a ma lauda ci pur si simplu pentru a va spune ca exista,ca fiecare are povestea ei nescrisa...Fiecare clasa are individualitatea ei...amintirile ei legate de ora de mate.... La aceasta clasa era diriginta Lori.Am prelut-o in clasa a 8 si le-am facut cunostinta cu sistemul de notare rusesc:2,3,4,5.Ce bine le-a prins!Azi sunt studenti,o parte dintre ei fiiind in liceu elevii sotului meu. O clasa frumoasa care sincera sa fiu nu prea mi-a pus rabdarea la incercare. Aceasta mi-a fost cea mai draga clasa din cariera mea.Minti ascutite,transformam cele 4 ore de mate in 14 ore saptamanal.Ptr ei faceam clatite,mergeam la baschet,primeam seara sms cu noapte buna si zambeam la auzul cuvintelor"multumim mami"Rezultatele lor la sfarsitul clasei a 8 au fost remarcabile. O alta clasa preluata in a 8-a...Veneau dupa acei copii minunati,mereu aparea comparatia....ne-am iubit de la distanta daca pot spune....
Sper ca nu v-am plictisit...Ptr mine toate acestea reprezinta...viata

13 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Calmă, răbdătoare, profesionistă, pasionată de tot ceea ce face , iar vorba vine:"după faptă şi răsplată"

Felicitări din tot sufletul , minune de OM!

pescarusul argintiu spunea...

Elite draga, mai intai da-mi voie sa te felicit pentru rearanjarea bibliotecii, este o priveliste extrem de tonica pentru suflet si minte!
Stiu cata rabdare si calm consuma acest episod, dar merita cu prisosinta!
Apoi vin avalansele de felicitari admirative pentru tezaurul de diplome si calificative, de care te leaga atatea amintiri unice si inaltatoare!

dana t. spunea...

Intr-adevar, Elena, esti asa cum te percep elevii ..."calma, profesionista, calculata"...le-ai cucerit inimile.Esti a doua lor mamica...Unde n-as da sa aiba si fiica-mea noroc de asemenea dascali., precum colegii mei, daca-oi ramane prin Piatra.

Ana-Maria spunea...

Plictisit?!Nici gand...exceptional,mai degraba!Ce mi-as fi dorit si eu o profa asa calma si rabdatoare ca tine....ca eu am halit mate pe paine numai de frica profilor.Ala de ma medita imi oferea si sansa scatoalecelor dupa ceafa....
Felicitari!Felicitari pentru toate diplomele,felicitari pentru toata dragostea de care ai parte de la elevii tai....sa fi mereu profa aia faina de care putini elevi au parte in viata lor!

elite spunea...

Multumesc Geanina!Mi-a placut mult cm m-ai numit"minune de om"...poate nu e chiar asa dar incerc...O zi minunata!

Pescarusule si mie imi place sa zbor cu privirea zi de zi peste biblioteca. E a mea si ma regasesc in ea.Daca satisfactiile materiale lipsesc din meseria mea,macar aceste diplome sa arate catrecerea mea prin timp a lasat ceva urme.Iti doresc o zi frumoasa!

Dana m-au impresionat cuvintele tale.Poate ca ele vin de la un om ce ma vede zi de zi,bea cu mine cafeaua in pauza mare si,mai important stie care sunt conditiile si copii cu care lucrez.Eu sunt convinsa ca va avea si Ioana dascali minunati fie ei la Piatra ori la Iasi.O vei ajuta ca doar si tu esti o profesio-nista. Mi-a placut..."Elena'suna bine.Pupici tie si familiei!

Ana Maria am mai auzit de profesori meditatori care lovesc...E total impotriva regulilor mele,cred ca ti-ai dat seama.Sunt extrem de putini copi care mai"halesc"mate pe paine azi...alte vremuri...Iti promit sa raman profa faina...n

Dana spunea...

Mie, ca de obicei,mi s-au umplut ochii de lacrimi cand am vazut diplomele si cartile,si mai ales cand ai pomenit de acea promotie nemapomenita!!!!!
Spre deosebire de voi,cei care cititi ce scrie Elena,eu ma pot lauda ca o cunosc si am vazut fiecare diploma!!!!si m-am bucurat de fiecare data@!!!Pentru ca dragilor,Elena este elita !!!!

CORA spunea...

Pentru cea mai calculata profesoara! Asta chiar ca dovedeste ca pustii si-au dat seama cum pasiunea pentru matematica ti-a impus si un anumit stil de viata!

Anonim spunea...

Foarte frumoase diplomele! La mai multe!

starsgates spunea...

Hai că mi-au dat lacrimile!
Ce pot să spun decât că acei copii care te au profesor sunt norocoşi.:)
Vacanţă frumoasă elite.:)

Florentina spunea...

Pentru mine sunteti profesoara care reusea sa inteleaga si sa explice foarte clar nebuloasa matematicii din liceu.:)
Sa va ofere viata numai bucurii de astea (diplome) ca le meritati.

Paul spunea...

O carte de vizita frumoasa, este oglinda unei parti a vietii, cand ne trec prin mana, ne napadesc amintiri placute!
O zi frumoasa elite!

elite spunea...

Danilica cu tine am impartit bucuria fiecarei reusite profesionale asa ca,ptr tine nu era nimic nou si totusi te-am emotionat...Pupici!

Cora sa speram ca n-o sa ma dezmint si o sa o tin tot asa!

Simion, sa fie cat mai multe si cat mai frumoase!

Stars si eu iti doresc o vacanta frumoasa alaturi de cei dragi!

Paul,multumesc!Viata este frumoasa atunci cand,cu rabdare,asteptam si traim bucuria fiecarei clipe!

loristiuj spunea...

no, diploma de la clasa mea a fost prima :-)

http://vorbimromaneste.wordpress.com/