luni, 10 mai 2010

Ziua Europei

In acest an scolar am postat foarte putine dintre activitatile desfasurate la scoala ,cu elevii mei.Ele au fost insa multe,complexe,si,unele dintre ele cu o mare incarcatura emotionala.Am sa va povestesc azi de ultima dintre ele.Pornind de la ideea ca daca n-am ce face imi fac singura de lucru,m-am gandit la un parteneriat educational intre scoala mea si doua scoli din mediul rural.O actiune inedita care nu prea stiam cum va iesi.Intamplarea face ca intr-o dimineata ,mergand spre scoala in urma unei eleve care stia despre proiect,sa aud cum"la noi la scoala vin niste tarani si le aratam...."Cuvintele ei mi-au confirmat ca poate sta in puterea mea sa schimb ceva...Si am reusit...Oraseni si tarani s-au imprietenit sub semnul Zilei Europei...Cea mai mare si importanta lectie primita de elevii mei a fost infrangerea de la concursul de cultura generala organizat...Cu orgoliul  ranit au descoperit ca suntem egali,suntem la fel,cu defecte  si calitati...

4 comentarii:

Dana spunea...

ASA E!!!!NISTE TARANI!!CARE LE DAU CLASA SI LA CARTE SI LA CULTURA GENERALA!!!

Anonim spunea...

Uneori astfel de infrangeri sunt binevenite...caci taranii stiu sa isi poarte eticheta si tocmai de aceea muncesc , ca sa scape de ea...Buna lectie!

angi spunea...

E o lectie de viata.Sigur vor tine minte ca nu aparentele conteaza .
Spor la traba!

Cristian Pirvu spunea...

Ar fi bine sa tina minte. Toti suntem egali la nastere si ... la sfarsit. In rest, fiecare isi alege cat de "egal" vrea sa fie cu ceilalti. Toti vrem sa fim egali cu cei mai buni ca noi :-)
(Asta dupa muuuult timp de cand nu am comentat, dar am citit)

http://vorbimromaneste.wordpress.com/