vineri, 9 septembrie 2011

Miros de toamna...miros de scoala

Aseara, zgomotele copiilor de afara m-au facut sa scot capul pe fereastra...Grupati dupa varsta, se jucau si vorbeau zgomotosi ca niste ciripitoare...Erau multi, semn ca s-au reintors acasa de la bunici, din concedii... Vine SCOALA!

In departare copacii de la Cetatuia se pregatesc sa-si schimbe hainele...Diverse culori de verde si maron iti dau impresia ca se schimba pe rand, fiecare, asteptandu-si linistiti ziua cand verdele va fi inlocuit de ruginiu.Vine TOAMNA!

In casa....am lucrat la orarul scolii,ne-am scos planificarile (in acest an Ministerul ni le-a oferit pe tava) si telefoanele suna pentru programarea pregatirilor.Pe buzele tuturor,fericit dar mai ales trist, aparea SCOALA!

Dimineata,stropi reci de ploaie,spala pamantul incalzit de arsita zilelor de august...Oamenii se ascund sub umbrele luandu-si   parca cu ei  toate neimplinirile...E TOAMNA!

Va doresc voua celor care lucrati in invatamant un an bun,linistit, plin de realizari personale si profesionale.Dumnezeu sa va dea sanatatea si puterea de a face din elevii vostri oameni mai buni!

Parintilor care au copii la scoala le doresc deasemeni putere de a-si sustine material si spiritual copiii.Nu uitati sa vorbiti cu ei in fiecare seara,sa-i intrebati nu numai ce note au luat ci si ce probleme au sufletele lor si, dragi parinti nu uitati ca scoala,prin dascalii sai nu va pot inlocui decat intr-o masura nesemnificativa.

Celor pentru care scoala este doar o amintire, oparticica din tineretea lor si a copiilor lor,le doresc o toamna frumoasa.Sa umpleti camara cu de toate,pentru ca ,in acest an s-au facut de toate!

4 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Ma bucura toate aceste crampeie de gand descrise atat de cald de tine!
Sa fie rodnica toamna si inceputul de an scolar cat mai entuziast!
Grija pentru sufletul scolii si al scolarilor sa ne insoteasca mereu.
Calde imbratisari!

elite spunea...

Sa te auda Dumnezeu,Pescarusule! Pupici!

Ana lu' Manole spunea...

Drago, la bulibasaeala zilelor noastre, ne e greu la toti ;i voua profesorilor si noua parintilor...iar copiii sunt prinsi la mijloc!
Deie Domnul sa trecem cu bine!
Succes si impliniri sufletesti, iti urez si eu!

elite spunea...

Asa este Mestere! Multumesc de urari!

http://vorbimromaneste.wordpress.com/