joi, 9 aprilie 2009

Obiceiuri pe care, din pacate ,nu le-am pastrat

Exista multe dintre "ritualurile "casei parintesti care nu se mai regasesc azi in viata mea. As putea invoca lipsa de timp,nepasarea sau dezacordul vizavi de ele.Cert este ca,pentru doua din ele imi pare chiar rau....
Acasa,cand imi terminam masa ,ma inchinam si multumeam mamei pentru masa pregatita.La mine,pe langa faptul ca nu-mi multumeste nimeni ptr efortul de a pregati masa,nici macar eu,nu ma mai inchin...Foarte ciudat insa,cand merg la parinti,acest gest renaste spontan....
In fiecare seara, la culcare,mama se inchina,isi spunea rugaciunea si inchina si perna pe care dormea...Eu,nu fac asta...Cand era Madalin mic,ne rugam impreuna seara,pastram frumusetea acestui gest ....cu timpul insa....
Am renuntat pare-se la lucrurile(si asa putine) oarecum legate de religie...Dar,zilele acestea,cand copilul imi este bolnav,am ridicat privirea spre cer,m-am rugat in gand,dovedindu-mi ca sunt o ingrata...Incerc sa-mi spun ca febra foarte mare pe care o suporta,durerile de cap,sunt poate un raspuns la nepasarea mea...Sau,cine mai stie...
Va doresc o zi lipsita de incidente!

19 comentarii:

Manole spunea...

Of! Sanatate copilului tau!
Credinta e in sufletul tau. Si e. Cu sau fara rugaciunea de la masa sau de seara.
Ii trece, probabil ca are parte de o forma de gripa mai "vioaie".
Tratament lui si rabdare tie.

Dana spunea...

Ilenuca,multa sanatate lui Mada!!!!
Doar trebuie sa plecati in excursie si nu trebuie sa aveti probleme!!!!
Iubita,om mai curat la suflet ca tine nu cred ca exista!!!
Dumnezeu iti va asculta ruga si sigur Mada va fi bine!!!!
Ma rog si eu pentru voi!!!!

starsgates spunea...

Da, elite. De multe ori uităm de aceste gesturi pe care la casa parintească le mai facem, dar nu nu esti o ingrată dacă acum te rogi pentru sanatatea copilului tău.
Multă sănătate băiatului.
Şi-al meu a fost răcit zilele trecute, acum e bine.:)

INCERTITUDINI spunea...

Multa sanatate copilului tau!
Cat despre intrebarile pe care ti le pui, tu trebuie sa iei aminte!

Paul spunea...

De cand imi stiu existenta ca fiinta pe acest pamant, rugaciunea de seara, mi-a fost la capatai, bunica(mama'toia)m-a invatat sa ingenunchez langa pat, sa spun "Tatal Nostru" si sa inchei cu "Inger, Ingerasul meu", Dumnezeu s-o odihneasca acolo unde este! Oriunde ma aflu, inceputul mesei nu-l incep pana nu-mi fac semnul crucii iar sfarsitul aduce multumire pentru cel(a) care a gatit bucatele insotit de acel semn al crucii.
De multe ori ti se par rusinoase aceste gesturi placute lui Dumnezeu si ne aducem aminte de el doar cand soarta ne loveste.
Viata mi-a daruit semne care sa-mi indrepte privirea spre milostivenia Sa. Sa nu uitam Elite, Domnul ne asteapta sa ne indreptam pasii catre El chiar si-n al 12-lea ceas, iar cum stie el sa ne ierte, n-o poate face nimeni.
Sanatate multa copiilor tai!

Cristian Pirvu spunea...

Multa sanatate! Nu stiam de ce erai "inactiva"
Despre credinta, atata timp cat e in suflet, gesturile facute nu trebuie sa fie obiceiuri. In credinta, gandul e mai puternic decat fapta.

Julie spunea...

Multa sanatate pentru copilasul tau! Dumnezeu ne citeste sufletele clipa de clipa si stie ca avem credinta acolo,bine inradacinata. EL stie ca viata asta tumultoasa ne face sa fim mai nepasatori uneori fata de cele bisericesti, dar in imensa-I bunatate, ne iarta, ne ingaduie, ne ajuta cand avem nevoie. Sunt sigura ca iti asculta acum rugaciunile pentru insanatosirea lui Madalin si, mai mult decat atat, iti asculta si parerile de rau pentru ca in ultima vreme ai mai neglijat obiceiurile deprinse in copilarie.

pescarusul argintiu spunea...

Elite, parca ni se dizolva tot entuziasmul si cheful de viata cand ne sunt copiii bolnavi.
Pot spune ca si eu trec acum, printr-o situatie asemanatoare cu a ta. Ca si tine, peste putin timp vom avea impreuna un drum de facut.
Inainte de administrarea tratamentului adecvat, pe Madalin il va vindeca forta dragostei tale revarsata catre el si puterea credintei in Cel bun si milostiv.
Tensiunile in care ne perpelim vor disparea si in curand vom rasufla usurate.
Multa sanatate copilului tau, iar tie tarie de cremene pentru a depasi aceste incercari!

Manole spunea...

Ei, la ceas de seara, cum mai e cu febra?

elite spunea...

Multumesc mult mestere pentru gandurile tale bune!per ca azi macar sa ne bem cafeaua impreuna!

elite spunea...

Danilica,excursia s-a anulat,asa ca putem stranuta in voie ...acasa

elite spunea...

Stars,multumesc pentru gandurile tale de bine.Sanatate multa si voua,tuturor!

elite spunea...

Gina,multumesc si..am inteles!

elite spunea...

Paul,tu ai pastrat ce ai primit,eu nu.Asta e...am gresit...nici macar nu pot spune ca am gresit cu intentie.O zi buna!

elite spunea...

Cristi,"inactivitatea"mea are mai multe cauze ,asta fiind cea mai grava.Nu stiu cum de nu-mi mai ramane timp...timp pentru mine, pentru voi....

elite spunea...

Julie,multumesc mult.Voi toti v-ati dovedit a fi niste prieteni deosebiti,judecand dupa rapiditatea cu care mi-ati raspuns...Multumesc!

elite spunea...

Pescarusule,sper ca micuta Mara e bine.Foarte bine ai punctat;cand ne sunt copiii bolnavi..nimic nu mai merge.Sanatate multa si, sa ne auzim cu drag!

elite spunea...

Mestere, e mai bine!Ti-a mai spus cineva ca esti cel mai grijuliu mester?

Manole spunea...

io, grijuliu??? Neeeee!
Apai, treceam si eu p-aici, de la munca...cu mistria in mana! :)
Ma bucur, ca e spre bine!

http://vorbimromaneste.wordpress.com/