duminică, 21 iulie 2013

Zahir...

  
Am facut o conventie cu fetele de clasa a XII-a  pe care le-am pregatit in acest an: sa inlocuiasca costisitorul buchet de flori de la final, cu o carte. Florile sunt fumoase dar, peste o saptamana mor...cartea ramane acolo pe raftul bibliotecii...Asa ca..iata ce am primit...desigur nici florile nu au lipsit....
Am inceput cu Zahir...o poveste tulburatoare de dragoste care, daca n-o privesti ca pe o poveste, ai puternica dorinta de a-ti dori mai mult, si mai mult...

La intrebarea "de ce sunt oamenii tristi?'' iata ce raspuns gasesc: "Sunt prizonieri in povestea lor personala. Toata lumea crede ca obiectivul vietii acesteia este sa urmezi un plan. Nimeni nu se intreaba daca acest plan al lui a fost creat de altcineva. Strang experiente, amintiri, lucruri, idei ale altora, si asta e mai mult decat pot duce. Dar isi uita propriile vise".

Fiecare dintre noi are momentele lui de singuratate in care descopera ca "nu exista nimic mai groaznic decat sa simtim ca nimanui nu-i pasa daca existam sau nu, ca nimeni nu e interesat de parerile noastre despre viata, ca lumea merge inainte si in lipsa existentei noastre incomode"

Cunoasteti oameni despre care puteti spune ca "El a murit din timpul vietii" ? Eu da...

4 comentarii:

angi spunea...

Ce bine e in vacanta!
Ai timp berechet de citit ceea ce-ti place.
Sa-ti fie vacanta cat mai linistita!
Si eu am cunoscut astfel de oameni...

elite spunea...

Angi ma bucur ca ai trecut prin gradina mea virtuala !Iti doresc si tie o vacanta frumoasa si odihnitoare!

loristiuj spunea...

mie Zahir nu mi-a plăcut, în schimb Marele Gatsby mi-a plăcut mult de tot. Prin aprilie am recitit-o și intenționez să văd și filmul cât de curând! Lecturi plăcute, slavă Domnului că încă e vacanță! :-)

elite spunea...

Lori la mine a fost cam invers cu preferintele dar, mi-au placut amandoua!

http://vorbimromaneste.wordpress.com/