vineri, 15 mai 2009

Va este dor de scoala?

Daca da,atunci va invit la mine in clasa! Fiti partasi la o ora de matematica si incercati sa va reamintiti celebra teorema a lui Pitagora.Toti am facut-o, am invatat-o si chiar o aplicam inconstient in viata de zi cu zi.Va invit la aduceri aminte....Cum era doamna/domnul de mate...Cat din ceea ce ati invatat in scoala aplicati azi sau ieri sau maine...Ati simtit in creta prof. de mate pasiunea,dorinta de a va fi aproape...Umarul lui a fost un sprijin candva...demult?

15 comentarii:

Dana spunea...

Bine-ai revenit printre noi!!!Eu nu am avut norocul sa am un prof de mate ca tine,asa ca nu am amintiri nemaipomenite !!!!
Sa te gandesti la Tudor pe la 14...
Azi e ziua...

elite spunea...

Danilica toate gandurile noastre bune se indreapta spre voi.Totul va fi bine!Pana pe 21 se face nou nout!

starsgates spunea...

Am avut norocul de profesor de mate excelent în clasele V-VIII.
Aşa că am terminat liceul la matematică-fizică, unde am îndrăgit fizica datorită profesorului de fizică.:)
Cât despre teoreme şi aplicaţii sonia şi codrin sunt cei care au grijă să nu le uit.:)

pescarusul argintiu spunea...

Elite draga, am iubit matematica, chiar daca la gimnaziu n-am avut parte de o profesoara atat de pasionata si de autoperfectionista ca tine. Era o fiinta sufletista si calda, cum esti si tu, cu a carei fiica mergeam impreuna la o alta profesoara de exceptie pentru pregatire suplimentara.
Exista printre cei mai buni elevi din clasa o concurenta permanenta, care mentinea stacheta sus.
Apoi la liceu am avut doi profesori respectabili, fiecare cu propriile metode de a ne impartasi cunostintele si de a ne sprijini in labirintul invatarii.
Multumiri tuturor dascalilor de Matematici, care de-a lungul vremii, ne-ati fost tovarasi de drum in intelegerea dificultatilor acestei discipline!

Mihaella Gheorghiu spunea...

Profesorii mei de matematica nu o sa-i uit niciodata.dna Bucur din scoala generala,cu o personalitate puternica mi-a generat o admiratie deosebita pentru persoana dumneaei si implicit o placere pentru matematica.
dirigului(in liceu)ii placea mult ca,in pauza dintre cele 2 ore zilnice,rezolvam probleme de matematica din lectia urmatoare.da!am avut 2 profesori extraordinari,buni pedagogi.m-au facut sa-mi placa matematica.

CORA spunea...

Eu şi matematica...două linii paralele. Poate şi din cauza profesoarei, de care nu mi-a plăcut deloc, care avea o atitudine părtinitoare, dat fiind că eram în clasă cu fiul dumneaei şi făcea mereu diferenţe. Aşa am ajuns eu să urăsc matematica. Recunosc însă că mi-ar fi plăcut să lucrez mai mult, dat fiind faptul că matematica îţi ordonează mintea, te deprinde cu un stil de lucru aşezat. Şi îţi ascute mintea. Când ai spus de Pitagora, mi-a venit gust de praf de cretă...Pentru că eram ascultaţi toţi, pe rând, la tablă. Şi trasam cu degetul, peste laturile triunghiului desenat cu creta şi ziceam poezia: "Cateta la pătrat plus cateta la pătrat egal cu ipotenuza la părtat. Ipotenuza la pătrat minus cateta la pătrat egal cu cateta la pătrat". Şi ne plimbam degetele pe triunghiul ăla. După care schimbam ordinea catetelor arătate si ziceam iar, cu deştul pe laturi: "Ipotenuza la pătrat minus cateta la pătrat egal cu cateta la pătrat". (Mă scuzi dacă am greşit-o :)) Vă imaginaţi că după doi trei inşi, se ducea tot triungiul ăla, iar scrijeleam cu creta un altul...si reîncepea poezia. Şi, cum aş putea să uit de multitudinea de isoscele pe care le desenam cu compasul? Şi acum, când mă întâlnesc cu fostul coleg de bancă ne amintim: "Frate, mai ţii minte isoscelul ăla? Cred că şi în somn ştiu să îl desenez!". Şi apoi, caietul de formule. Am tocit caietul ăla de formule până la epuizare. Hmm, Elite, ce amintiri mi-ai trezit! Mulţam!

Florentina spunea...

Nasa eu am avut tot asa o profesoara de buna in V-VIII si care ma determinase, prin atitudinea ei sa imi doresc sa ma fac profesoara de mate, dar in liceu am dat peste Dascalu care a reusit sa imi spulbere toate visele si sa faca din mine o persoana paralela la mate. Sincer nu stiu cum a reusit, nici azi nu imi explic. Avea o strategie... Dar hai sa ma opresc ca despre el si de raul facut as putea vorbi o saptamana incontinu ca inca nu mi-a trecut supararea pe el.
Da sincer as vrea sa vin la ora aceea de mate, dar mai greu cu fata. Am inceput sa ma obisnuiesc sa renunt la multe pentru fata dar inca imi este greu.
Va mai spun pe calea asta ca ea este bolnava(racita) si nu ies din casa dar pe 20 plecam la tara la mama cateva zile. Din pacate nu ne vom putea vedea pe 21.Imi pare tare rau mai ales ca ma tot chinui de ceva timp sa trec pe dvs.dar tot intervione ceva.

Paul spunea...

Daca nu stiam, spargea creta de capul nostru si de fiecare data te apuca groaza stiind ca o va face:))
O duminica placuta!

elite spunea...

Stars banuiesc ca matematica si-a pus macar un pic amprenta pe gandurile tale!Ptr Sonia si Codrin am un singur sfat:sa nu incerce niciodata sa toceasca la mate!

elite spunea...

Pescarusule,in viata ta reala sigur e si ceva matematica.Ma bucur ca,in drumul tau ai intalnit prof adevarati!Cat despre Mara stiu eu pe cineva care s-o ajute!

elite spunea...

Mihaella pot spune ca esti o fericita!Ai gasit ata de rarul profesor de mate-om acest 2 in 1 greu de imaginat ptr unii.Amintirile tale m-au dus cu gandul si la dirigul meu din cls.9,10.Un o deosebit!

elite spunea...

Cora,am simtit acolo undeva,in sufletelul tau,o parere de rau...Poate nu prof de mate ti-a deschis usa ci cel de romana sau bilogie...poate si tu te-ai ferecat,cine stie...

elite spunea...

Florentina mi-ai tot spus de prof vechi...dar de prof de mate care ti-a devenit ulterior nasa n-ai zis nimic.Tu esti cel mai adevarat exemplu de prietenie profesor-elev...mai tii minte cat ai avut la admitere dupa o vara de foc petrecuta cu mine?Ai grija de gasca ta,mai ales de Adelina iar de vazut,ne-om vedea noi.Sa auzim de bine!

elite spunea...

Paul as vrea sa cred ca azi acesti profesori sunt doar amintiri.

Manole spunea...

La tine oricand.
De scoala...insa nu duc dorul, ii in fiece zi...

http://vorbimromaneste.wordpress.com/