luni, 8 iunie 2009

La iarba verde

Programul infernal din timpul anului scolar nu ne permite sa iesim,nici sa ne vizitam cunoscutii,nici pur si simplu sa ne intalnim ptr o vorba.Asa ca,multe se construiesc in jurul nostru,in orasul nostru fara ca noi sa bagam de seama.
Ieri,am iesit,in sfarsit,la insistentele lui Madalin,la iarba verde.Trebuia sa alegem un loc cu verdeata dar si cu apa,ptr pescuit evident,sa nu fie nici prea departe asa ca,am ales Ciricul.Pot sa va spun ca am mers minute bune cu gura cascata si la propriu si la figurat.Atat de multe vile,hoteluri s-au construit incat imi venea sa spun ca eram acolo ptr prima data.Abia am gasit un loc de parcare...era ca la mare in sezon.Lumea circula nestingherita in slip iar preturile de la restaurante erau de-a dreptul formidabile(6 lei o punga de seminte,5 lei o banala inghetata).Nu ne-am dus pregatiti..doream doar liniste si aer curat.N-am avut parte nici de una nici de alta.Eram singurii fara gratar asa ca am adulmecat toate mirosurile vecinilor...pot spune ca am descoperit ca exista o adevarata arta a gratarului.Cat despre liniste...am gasit loc langa o"grupare" de vreo 5 familii de nationalitate minoritara care a dat drumul la manele cat se putea de tare(nu are rost sa va explic ce masini aveau si cate hartii de 50 lei zburau la copiii lor ptr ceva dulce).Au inceput dansul din buric,o mica cearta ptr pofta de mancare...Super...In partea cealalta,o pereche trecuta de prima tinerete se saruta frenetic....Imaginati-va cum in acest peisaj. baietii isi intind unditele iar eu,ca o adevarata intelectuala scot o carte din geanta si incerc sa citesc...doua randuri de 10 ori si inchid. Una peste alta,Ciricul ramane macar ptr ieseni o alternativa de petrecere a sfarsitului de saptamana.

7 comentarii:

CORA spunea...

Traim intr-o lume nebuna-nebuna de tot! De e rau sau de e bine, nu putem sa judecam. Cred ca ne ramane doar sa ne amuzam!

Florentina spunea...

Am murit de ras de patania dvs. Macar peste a-ti prins?

Manole spunea...

Deci, ai avut parte de all inclusive...in toata regula! :))))

Da, Ciric, este un loc minunat, mi-ar placea sa ma intorc acolo.

elite spunea...

Cora ai mare dreptate!

Florentina,parerea unanima a fost ca nu mai exista fir de peste acolo.

Asa este ,Mestere.Te astept cu drag!

INCERTITUDINI spunea...

Elite, de aici, un picior se vede tatuat. El pescuieshte, in timp ce fratele lui se prajeshte deja?

Dana spunea...

Ce sa mai spun??ca m-am enervat cand am citit de bancnotele de 50 care zburau de la un puradel la altu'si eu ma lupt de mor cu ratele pe care le am??????????????
Ca-n ziua de azi doar banul conteaza!!!sunt deprimata fantastic...

pescarusul argintiu spunea...

Chiar daca recolta pescuitului n-a fost prea bogata si in jurul vostru tuciuriii sfidau prin atitudine bunul simt si dreptul la liniste, castigul a fost iesirea si aerisirea in acele locuri innecate in verdeata si scaldate in ape...
As vrea si eu sa ajung pe-acolo, macar o data!

http://vorbimromaneste.wordpress.com/