miercuri, 14 octombrie 2009

Viata ca o cafea buna

Am citit randurile de mai jos si mi-au placut mult asa cale-am preluat si pentru voi prieteni dragi.

"Un grup de oameni de succes în apogeul carierei lor, toţi având joburi şi poziţii de vis, maşini şi case, au făcut o vizită unui fost profesor din facultate. Discuţia a alunecat treptat spre cât de stresantă şi obositoare e viaţa zi de zi.

Profesorul i-a întrebat dacă vor să bea o cafea bună şi s-a întors din bucatarie cu un vas mare plin cu cafea şi o mulţime de ceşti. Unele erau din porţelan fin, altele din sticlă, plastic, unele arătând normal, altele foarte delicate şi scumpe, unele cu inserţii aurite, altele cu toarta ciobită, şi i-a rugat pe fiecare să se servească.

Când toţi aveau câte o ceaşcă de cafea în mână profesorul le-a zis: Dacă aţi observat fiecare dintre voi a pus cafea în câte o ceaşcă scumpă şi fină lăsând ceştile simple şi ieftine goale pe masă. E normal să vreţi ceea ce e mai bun în viaţă, dar tocmai asta e sursa problemelor şi a stresului pe care îl aveţi zi de zi.

Nu contează ce ceaşcă ai ales, cafeaua are acelaşi gust. Ceaşca nu adaugă nicio calitate cafelei. În cele mai multe cazuri o face doar să fie mai scumpă sau, în alte cazuri, nu putem vedea ce e de fapt înăuntru. Ceea ce aţi vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceaşca şi totuşi, inconştient, aţi ales cele mai scumpe şi bune ceşti. Şi apoi aţi început să vă uitaţi la ceaşca celuilalt gândindu-vă că e mai frumoasă decât a voastră.

Viaţa e ca o cafea bună: jobul, banii, cariera, maşina, casa, hainele, poziţia în societate sunt ceştile. Doar ne ajută să ne trăim viaţa, dar nu sunt VIAŢA. Hainele pe care le avem, poziţia în societate şi banii nu înseamnă viaţa. Doar ne ajută să trăim viaţa. Nu definesc ceea ce înseamnă viaţa. Din contră, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidioşi pe alţii care au mai mult şi nu reuşesc să se bucure de ceea ce au.

Câteodată concentrându-ne doar pe ceaşcă, uităm să savurăm cafeaua.

Savuraţi cafeaua, nu ceştile! Cei mai fericiţi oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiţi oameni ştiu să se bucure cât mai mult de ceea ce au, acolo unde au, în momentul prezent. Ei fac viaţa să fie frumoasă."

9 comentarii:

Dana spunea...

Suuuper!!!De-acu beau cafeaua numai in ceasca de plastic!!!!
Sau....mai bine...in pahar de unica folosinta!!Sa nu mai trebuiasca sa-l spal!!yuhu huuuu!!!

INCERTITUDINI spunea...

Frumos!
Sa-ti spun ceva, Elite- ca orice ' sefa', am in casa tot felul de cescute. Le pastrez, chiar nu stiu de ce. Pentru copii, nepotei, imi zic adesea. Si pentru musafiri.
Eu beau , in fiecare dimineata , cafeluta dintr-o cescuta rosie. Din portelan simplu. Dar este cocheta. Nici prea mare , nici prea mica. Ne simtim bine impreuna! Atat!
Important este locul unde beau cafeaua- in balcon, printre florile mele- in fata se vad muntii, acum au creste albe. In dreapta , mesteacanul. Inca are frunze. Ca o salba.
O zi frumoasa!

Ana-Maria spunea...

Exceptional...mi-a picat precum mierea pe felia cu unt...chiar adineauri am avut parte de inca o experienta de genul asta,din partea unor persoane care aleg cestile scumpe,iar de baut beau nechezol...in puii mei!
Scuze de descarcare...
Frumoasa postare!
Sa ai o zi formidabila!

Simion Cristian spunea...

ai dreptate, dar sunt unii care ne fac intentionat cafeaua amara.

elite spunea...

Danilica daca bei in pahar de plastic trebuie sa cumperi mereu pahare...

Gina,fiecare cu tabieturile lui.Eu beau o cana zdravana de ness dimineata in fata calculatorului.Si eu iti doresc o zi frumoasa!

Ana-Maria,ma bucur sa stiu ca randurile mele(chiar de nu-mi apartin in totalitate)au ajuns la sufletelul tau.O zi plina de bucurii si cafele aromate!

Simion,asa este unii ne fac cafeaua amara dar cine ne obliga sa o si bem?O zi frumoasa!

Geanina Codita spunea...

,,Savuraţi cafeaua, nu ceştile! Cei mai fericiţi oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiţi oameni ştiu să se bucure cât mai mult de ceea ce au, acolo unde au, în momentul prezent. Ei fac viaţa să fie frumoasă.",,

Un îndemn pe care sper să-l citească cât mai multe persoane, un îndemn care mi-a plăcut extrem de mult.

Manole spunea...

Ehe, nu stiam eu la ce cafea te referi...
Se prea poate, in cazul asta sa fie si cafeaua...hmmm...

innuenda spunea...

Minunată povestea, e aproape o pildă teologică.

Are cafeaua același gust, dar uneori, ceașca face parte dintr-un ritual și ritualul potențează savoarea cafelei. Sau a ceaiului.:)

elite spunea...

Geanina ma bucur ca ti-au placut randurile alese de mine!

Mestere,sa-ti tihneasca cafeluta!

Inu,ai dreptate.Totul are un rol,un sens...

http://vorbimromaneste.wordpress.com/