sâmbătă, 24 ianuarie 2009

NOTA LA PURTARE

Este sfarsit de semestru...O perioada a statisticilor, a ierarhizarilor....Nota la purtare are si ea rolul ei.Daca la specialitate hotarasti singur aici, la purtare, tu, dirigintele ai nevoie de parerea colegilor. Si asa afli ca unii vorbesc prea mult la nu stiu ce ore, altii lipsesc prea mult, altii sunt predispusi la bataie...Incerci sa le iei apararea dar, nu-ti iese de fiecare data.
Poate ne-ar trebui si noua, dascalilor o nota la purtare. Si unii dintre noi se adreseaza cu"mai nesimtitule", "mai handicapatule" sau eu stiu " mai idiotule"...Si unii dintre noi ajung la ora la si 20 in loc de fix sau nu mai ajung deloc...Si unii mai iuti la manie mai aplica cate o corectie elevilor indisciplinati sau o corectie verbala colegilor sau sefilor...Poate nu sunt multi asemenea profesori...dar sunt....
Poate ne-ar trebui si noua parintilor o nota la purtare.Sunt destul de multe zilele in care adresam copilului doar intrebarea "ce nota ai luat azi?"...Ii dam banii de buzunar fara a-l intreba ce face cu ei...Ii platim meditatiile fara a verifica daca il ajuta la ceva...Il certam si ii adresam vorbe grele atunci cand nu executa comenzile noastre...Ar trebui o nota pentru indiferenta noastra ....Poate nu sunt multi asemenea parinti..dar sunt...
Poate ar trebui o nota la purtare conducatorilor nostri, care prin tot ce au hotarat au facut necesara plecarea parintilor in strainate pentru a-si castiga existenta...Aceasta inlocuire a parintilor cu vecini, matuse sau frati mai mari este cea mai mare tragedie a tinerilor de azi.Banii nu inlocuiesc nici pe departe absenta parintilor....Sunt multi plecati si sunt prea multi copii singuri...

7 comentarii:

Anonim spunea...

bine zici! Da, ne trebuie tuturor cate o nota la purtare! Altora ne e usor s-o dam.Mai greu e cu noi insine!
Pentru asta ar trebui ca mai intai sa fim constienti ca de cele mai multe ori alegem...calea usoara, facila, constientizand sa remarcam suma de neajunsuri din spatele alegerilor facut, remarcand...sa analizam unde putem imbunatati si nu in ultimul rand sa decidem sa trecem si la fapte, schimband!

Anonim spunea...

Asa este!!!!
Ne-ar trebui la toti o nota la purtare!!!
Gandindu-ma cum ma port si eu cu fetele cateodata cand sunt stresata si obosita,si nu mai am rabdare,as merita si eu un....9!!!
Cunosc pe cineva care merita intotdeauna 10 la purtare!!!
Si acea persoana esti tu!!!
Intotdeauna calma si cu zambetulpe buze,niciodata nu repezi pe nimeni.......

Laura spunea...

Nu stiu de ce cand ti-am citit profilul nu ma asteptam sa dau peste un post atat de plin de suflet. De altfel, nici dupa ce am inceput sa citesc postul nu ma asteptam... Cred ca am continuat sa citesc pentru a-mi dovedi ca am dreptate si eram deja revoltata de ideea de a da o nota la purtare in catalog mai mica de 10. Deci nu e 10 nici pentru mine la purtare... Macar un 10 pentru sinceritatea, atunci? :)

Felicitari si un 10 tie pentru postul asta :)

starsgates spunea...

Asta e, trebuie înainte de toate să vedem ce notă merităm noi în comportamentul nostru faţă de ceilalţi, abia după aceea să-i notăm pe ei.
Şi sigur elite, banii nu suplinesc dragostea părintească, dar decât să-i vadă pe copii că nu au preferă să ia drumul străinătăţii.
Nu-i apăr, deoarece nu aş face ca ei, dar aşa cum bine yici nu e numai vina lor.:)

Paul spunea...

Eu zic ca toti factorii implicati in cresterea copiilor,indeosebi parintii avem rol important in modul cum el,elevul,copilul nostru de fapt,se comporta in societate,la scoala.
Prin urmare,oare ce nota meritam?
Elite,o perioada de timp am restrictionat blogul,neavand adresa ta de email,nu am putut activa obtiunea de a te invita si pe tine. In caz ca doresti, ati voi lasa mai jos adresa mea de email asigurandu-te de confidentialitatea necesara.
O dupa masa placuta!
paulkollnic@yahoo.com

elite spunea...

Mestere, bine ai venit! Mabucur ca suntem de aceeasi parere...

Dana, nici eu nu sunt de nota 10...Mai am de invatat multe..

Laura,bun venit in lumea mea virtuala. Imi pare bine ca ai citit pana la capat randurile mele...Sper sa ne revedem

Stars...iti spun sincer ca nu mi-as dori sa fiu in postura de a alege sa fiu "sarac langa copil" sau bogat afara...desi bogat ptr multi dintre ei este prea mult spus

Paul, am incercat sa intru dar n-am reusit...Sper sa-mi dai unda verde!

Anonim spunea...

Idee excelenta. Daca fiecare am face asa, ne-ar fi mult mai bine si noua, ca indivizi, si societatii, ca ansamblu.

http://vorbimromaneste.wordpress.com/