miercuri, 28 ianuarie 2009

Reteta de vacanta....

Se "culeg" 40-50 de elevi, amatori de distractie, se amesteca cu doi profesori "doritori" de nopti nedormite" si, amestecul obtinut se introduce intr-un autocar de multe stele, prevazut obligatoriu cu un sofer de gasca.
Se inchid bine usile si se trece la ....omogenizarea amestecului.La aceasta contribuie din plin bancurile, muzica, chiuitul si dansul, intr-un cuvant voia buna.Din cand in cand, se arunca cate o privire unui muzeu sau unei manastiri.
Dupa multe ore, cand amestecul este destul de omogen, se scoate din autocar si se introduce in Pensiunea Dornelor din Vatra Dornei.Aici, dupa ce se face "aranjare"in camere,incepe condimentarea amestecului cu un graterel si o discoteca.
A doua zi, amestecul proaspat odihnit se ia din nou la framantat pana la Borsa, pasul Tihuta, Bistrita Nasaud. Acolo se "oboseste" cu multa zapada, schiuri si vin fiert.Cu ultimile puteri se reintroduce amestecul in pensiune si incep pregatirile pentru Serbarile Zapezii.
De aici, reteta se complica. O parte din amestec e...terminata, uscata de energie iar alta din contra e proaspata si numai buna de "consumat"
A patra zi se face imbarcarea finala cu destinatia Iasi. Aparatele foto si cele de filmat sunt pline de amintiri, veselia este maxima, amestecul omogenizat perfect. Reteta a reusit daca iti vine cheful s-o faci si alta data!

9 comentarii:

Paul spunea...

Ce mult ami placeau astfel de"retete" cum le spui tu. niciodata nu lipseam de la ele. Mai adaugam si mult cantec, erau mai bune:)

elite spunea...

Si mie imi placeau acele cantece de ...excursie dar, am observat ca ele au disparut cu desavarsire din "bagajele"' tinerilor . Paul,iti doresc o zi plina numai de... amintiri placute!

starsgates spunea...

:)Foarte amuzantă reţeta ta.:))).
Şi copiilor mei le plac asemenea reţete, iar doamna dirigintă profesoară de geografie este ingredientul perfect.:)))

Anonim spunea...

In generala tot am mai mers, dar in liceu, in primul an nu m-am putut duce in excursie cu clasa pentru ca faceam handbal si ne calificasem la Turneul Final... Apoi a venit a 10a, nu m-am dus, nu stiu exact din ce motive. Toti colegii imi spuneau ca a fost super tare, ca nu stiu ce...

Pe clasa a 11a am zis sa merg si eu... A fost una dintre cele mai neasteptate experiente. Multi dintre colegii mei din 4 zile, 4 au fost beti... Era sa ma bat cu 2 dintre ei ca "nu aveau loc sa danseze in camera" si vroiau sa arunce masa pe geam(Stateam intr-un internat la etajul 3)... In una din nopti, soferul s-a imbatat si el si am ratat cateva obiective, pentru ca a trebuit sa plecam mult mai tarziu ca sa fie apt si soferul...

Vai s-amar...
De atunci ma feresc sa merg cu grupuri prea mari si pe cat posibil sa-i cunosc pe toti...

loristiuj spunea...

eeeiii, vacanţă plăcută!

pescarusul argintiu spunea...

Ce frumos ai descris bucuria binemeritata a vacantei, implinita cu o tabara pe cinste! :)
Exista multe cantece pline de voiosie care se canta in jurul focului de tabara, merita sa fie scotocite prin arhivele amintirii si impartasite tinerilor strengari!
Tin minte ca prin clasa a VII-a am mers in tabara cu profesoara de Muzica, care ne-a delectat in momentele de repaus cu melodii de demult, dar atat de cuceritoare, interpretate cu emotie de vocea sa calda si invaluitoare...
Sa va distrati fara rezerve, sa huzuriti in zapada si sa va oxigenati pana la rarunchi rezervoarele plamanilor!
Te asteptam cu impresii proaspete, Borsa din Maramures este locul perfect!

elite spunea...

Stars...cand eram eleva tot mergem in tabere acum ca profa, am trecut la excursii...Stiu ca prof de geografie sunt mai in tema dar...ne descurcam si noi.

PauL si eu am facut handbal demult, demult...Generatiile de azi au cam aceleasi probleme ca si generatiile nostre...dar reusim sa ne facem ascultati.

Lori daca vrei e loc si pentru voi !

Pescarusule sotul meu este si el prof. de mate si, in excursii mergem cu elevii lui(liceeni) sau cu fosti elevi, actualmente studenti. Crede-ma nu au habar de nici un cantec!Multumesc pentru urari! Tu esti cumva din zona aceea?

Anonim spunea...

SA INTELEG CA IAR PLECI IN EXCURSIE???
DISTRACTIE PLACUTA!!!!

pescarusul argintiu spunea...

Elite, ma bucur mult ca iesirile voastre in natura cu tinerii polarizeaza intreaga familie. Fiul tau e un norocos, nu duce lipsa de prieteni :)
Nu sunt din Borsa, desi mi-ar fi placut sa am radacinile macar acolo, de cand m-am nascut n-am parasit Capitala, decat pentru perioade scurte.
Am fost insa acum 10 ani in statiunea Borsa intr-o vacanta de iarna si m-au cucerit peisajele de vis ale acelor locuri, ospitalitatea localnicilor?

http://vorbimromaneste.wordpress.com/