vineri, 27 februarie 2009

MARTISOARE PENTRU DOAMNA INVATATOARE

Azi,mi-am luat echipa de copiluti de clasa a 7 si am plecat la fosta lor doamna invatatoare.Inarmati cu martisoare multicolore si flori am pornit spre corpul B al scolii.(alta locatie,alt regim, alta poveste) Am batut la usa si, intrand am spus:"Doamna, fostii dumneavoastra elevi au venit sa va vesteasca PRIMAVARA!"Saraca doamna..i-a crescut pulsul instantaneu,ochii i s-au umplut de lacrimi si , cu glasul gatuit de emotie nu putea spune decat"mai Elena ce surpriza mi-ai facut....mai copii ce mari v-ati facut"...si tot repeta asta...In banci,micutii de clasa a treia au ramas interzisi...abia de mai puteau respira.Pluteau in aer amintirile...prima litera, prima cifra,prima dojana si primul calificativ. Am daruit si celor mici martisoare..Erau primele lor martisoare din acest an. Am discutat cu ei in timp ce doamna invatatoare vorbea cu"ai mei".

Pe drumul de intoarcere,discutau aprins despre emotiile doamnei , despre emotiile lor.Erau fericiti ca au facut un gest frumos...Am continuat discutiile si in clasa unde le-am aratat cat de usor este sa daruiesti clipe frumoase.Vor ramane si mari si mici cu emotia acestei zile de sfarsit de februarie.

Am pastrat in suflet pe tot parcursul zilei bucuria din ochii lor.Am fost fericita pentru ideea ce mi-a venit si am pus-o in aplicare!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Idee faina,cum nu???
Sunt convinsa ca Doamna a fost foarte fericita!!!

Laura spunea...

Vai Elite, e asa de usor sa faci un om fericit!... Din pacate e la fel de usor sa superi pe cineva, sa ai ruinezi ziua sau chiar viata. De ce nu alegem oare mai des prima varianta? Felicitari pentru idee! :)

pescarusul argintiu spunea...

Draga Elite, cat de bine si de inspirat ai pus in aplicare acel indemn la creativitate!
Le-ai oferit copiilor un exemplu viu ca o initiativa de a oferi bucurii si surprize de suflet, este mareu la indemana :)
Felicitari, poate ca acelasi colectiv, de varsta liceului fiind, se vor reuni peste niste ani si vor porni sa te viziteze in aceeasi maniera, luminati de aceasta amintire!

starsgates spunea...

:)Un dar micuţ poate face un om foarte fericit.:)
Frumos gest!

elite spunea...

Danilica nasa ta are numai idei faine,nu stiai?
Multumesc Laura...Ca sa-ti raspund la intrebare,poate emai usor sa "ruinam" decat sa construim..
Pescarusule,mare mi-ar fi bucuria ca gestul meu sa se intoarca peste ani.Experienta insa, mi-a demonstrat contrariul.Putini se mai intorc, foarte putini...
Stars,multumesc.Te-as intreba daca ai pregatit un martisor pentru fosta invatatoare a Soniei?

Paul spunea...

Incet, incet, prin ceea ce faci, prin ceea ce oferi, descopar acel dascal pe care mi l-as fi dorit si eu. Amintirea unora dintre ei, ami este draga si astazi, sunt sigur ca si pentru tine se vor gasi petale ce sa-ti umple sufletul cu frumusetea zambetului lor:)

http://vorbimromaneste.wordpress.com/