marți, 24 februarie 2009

Nemultumiri inutile

Zilele trecute am fost la un concurs, evident de matematica. De aceasta data, pe postul profesorului corector. Cineva, nu stiu cine, ne clasificase deja in profesori corectori si ...sefi. Evident sefii erau "marii"profesori ai marilor colegii iar noi, generalistii, eram furnicutele care trebuiau in timp record sa corecteze aproape 200 de teze de fiecare.Nu m-a deranjat nimic pana cand acei membri ai comisiei nu au inceput sa-si faca aparitia gratioasa in salile de corectat .Afisau un zambet tamp si o superioritate de prost gust provocatoare de greturi majore.Se adunau intr-o sala vecina si radeau de parca erau la un spectacol de comedie, sfidand nevoia noastra de liniste. Norocul meu este ca am o viteza formidabila la corectat si n-am stat decat vreo 4 ore...

M-am intors acasa,simtind ca ceva nu era in ordine.Ceva ma deranjase...Furia nu avea un nume si probabil nici nu era furie.Un sentiment foarte ciudat ca trebuie sa suporti asemenea atitudini din partea unor colegi care nu sunt cu nimic mai buni decat tine.N-au luat mai multe examene ca tine si nici nu le-au luat cu notele tale.Singurul avantaj pe care il au in favoarea mea sunt sansa de a se fi nascut iesean ,atat. Nici macar unul nu e din alta parte.Toti, fosti elevi ai marilor colegii s-au reintors la scoala mama cu ,evident,un pic de ajutor din partea....societatii.

Ma nemultumeste desigur aceasta nedreptate...Ma nemultumeste desigur catalogarea unui dascal dupa scoala unde preda...Dar nu-i pasa nimanui de nemultumirile mele....Multi ar spune ca , de fapt, eu sunt ciudata...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Eeeeeeei esti ciudata!!!!
Adu-ti aminte de vorbele care ti le-a spus un mare profesor de la RACOVITA!!!
Si ala era profesor mare si pe vremea mea....adica acu 24 ani!!
"D-na profesoara,adevaratii profesori foarte buni sunteti dumneavoastra,cei care predati la scolile de cartier,pentru ca la voi vin copii care sunt de diferite grade de inteligenta!!!
Noi ne selectam copiii,vin cei care-s foarte dotati si normal ca avem rezultate foarte bune,pentru ca avem cu ce lucra!!"
Aceste vorbe i-au fost spuse lui Elite,de domnul profesor TURBATU in urma unui cocurs de matematica unde niste copii cu care a lucrat ea au obtinut niste rezultate foarte bune!!!!
Ce am vrut sa arat este ca marii profesori sunt si mari oameni!!!!
Cei care sa "hlizeau"la acel concurs sigur nu sunt din categoria...TURBATU...

pescarusul argintiu spunea...

Dana are dreptate. Si domnul profesor Turbatu la fel.
Nu tu esti cea ciudata, anormala si stramba e lumea in care traim, indiferent de zona ei de exprimare.
Unii semeni de-ai nostri uita repede de unde au plecat, uita ca detin niste privilegii sau calitati absolut nemeritate, preluate automat din sistem, fara ca ei sa ridice mai mult de un deget.
Esti o fire sensibila, ce uraste fatarnicia si bravada, ce nu cunoaste suficienta si blazarea, adica total opusa acelor "colegi de breasla" la care faci referire.
Nu ramane decat solutia inteleapta a ignorarii lor, precum ocolim mazga si noroiul ce umplu din belsug gropile din caldaram.
Daca ai reusit sa corectezi in 4 ore 200 de lucrari, inseamna ca ai un randament uluitor, mai putin de un minut pe lucrare!
Pentru ca azi e sarbatoarea Dragobetelui, iti doresc sa fii iubita de toti cei dragi sufletului tau! :)

starsgates spunea...

Păcat că nu eşti mai aproape să ţi-o trimit pe sonia să-i insufli şi ei dragostea de mate.:)
Nu ştiu unde greşesc, e un copil deştept care consideră că nu e bună la mate, aşa că nici nu se străduieşte să înveţe.
În altă ordine de idei, nici eu nu cred că dacă un prof e la o şcoală de ,,centru,, e mai deştept decât unul de ,, cartier,,.
Omul sfinţeşte locul şi nu ...viceversa.:)

Anonim spunea...

Sonia va fi doctor in mate daca face pregatire cu Elite.....
Omul sfinteste locul,intr-adevar...

elite spunea...

Mai Danilica da ce memorie ai!!!!
Nu m-am referit la prof de aceasta talie..in fata lor ,oricand imi dau jos palaria!
Pescarusule, crede-ma ii ignor...Si, din moment ce elevii lor stau la usa mea la pregatire, aproape ca nu mai am cuvinte
Stars,nu exista copil care "sa nu fie bun la mate".Te rog sa ma crezi.Nu e copilul de vina...e de vina maturul din fata sa care a incercat sa-i bage in cap formule ,teoreme si algoritmi fara sa simta nimic, fara sa-si doreasca asta.Daca ai fi prin preajma, cu mare drag te-as ajuta dar, sunt convinsa ca si acolo exista oameni minunati idee este sa-i cauti...

Paul spunea...

Elite, frustari de acest gen aveam si eu cand eram controlat de catre cei de la Capitala si le-am spus-o pe sleau in fata,intr-adevar la un pahar si gratar platit de mine, la care mi s-a raspuns ca asa este sistemul:(

http://vorbimromaneste.wordpress.com/