miercuri, 13 ianuarie 2010

Si baietii plang cateodata...

Aseara,in timp ce-mi expuneam cu calm ideile de rezolvare a problemelor de geometrie in spatiu,baiatul din fata mea a izbucnit din senin intr-un plans violent.A pus capul pe masa si a inceput sa planga de-i sarea camasa.Am ramas cu creionul in mana,am incercat sa-mi amintesc daca am facut vreo gluma(ca,mai fac,dar fara sa jignesc) si nimic.Nu-mi iesisera din gura decat proiectii,unghiuri diedre,plane si alte minuni din astea.Mi-a trecut prin cap si ca o face intentionat asa...ca sa mai treaca timpul...dar parca nu-i statea in fire.Am asteptat sa se linisteasca si l-am invitat la discutii (ma mai transform uneori si in consilier,furandu-i meseria lui Lori). Fara un motiv clar,lacrimile au pornit sa curga.Poate oboseala,poate ca "toata lumea trage de mine si la scoala si acasa",poate ca "ma simt prea singur", poate ca"mi-as dori o prietena"... oricare dintre ele ar fi cauza ptr care,baiatul de 1,85 din fata mea se comporta ca un copil...Am uitat sa va spun ca la incepul sedintei m-a pupat ca luase 10 la mate si era vesel asa ca trecerea asta de la ras la plans mi s-a parut si mai stranie.L-am rugat sa stea de vorba cu mama,si ea cadru didactic,sa-si reorganizeze programul,timpul....Ce puteam sa-i spun? Cand a plecat m-a rugat sa nu-i spun mamei ca a plans..."ma fac de rusine doamna"
E rusinos sa plangi?Nu cred...

6 comentarii:

Julie spunea...

Nu e rusinos sa plangi, chiar daca esti baiat. Si baietii au suflet, lacrimi, framantari... E bine sa isi poata descarca macar din cand in cand ce au acumulat in adancul lor. Mai ales la varsta aceasta, cand sensibilitatea atinge cote mari.

loristiuj spunea...

şi băieţii plâng, aşa e, da când nu-i vede nimenea (aşa e cântecul parcă)

asta e adolescenţa... stări extreme, stimă de sine scăzută... teme multe şi părinţi ocupaţi... vestea bună e că trece! adolescentul creşte!

pescarusul argintiu spunea...

Poate a fost de vina suprasolicitarea acumulata pe fondul unei hipersensibilitati, chiar daca e vorba de un baiat.
E foarte greu sa cresti cand totul in jurul tau se schimba atat de repede de la o zi la alta, mai ales cand pretentiile celor din jur cresc si ele.
Multe bucurii si succese sa aveti, D-na profesoara, alaturi de frumosii adolescenti care invata mersul pe valuri, in picioare! :)

Dana spunea...

Draga de tine!!Si dragul de el!!!
A stiut el unde sa planga....
Mami!!!

elite spunea...

Julie ai dreptate; fata sau baiat inseamna suflet,traire...

Lori,sincer a fost o situatie inedita la care am fost martora si nu numai...

Pescarusul meu drag bine ai revenit!Oboseala isi spune deseori cuvantul.Sunt unii care nu se implica in nicio actiune iar altii,trag tare si cu scoala,fac un sport,invata sa cante la un instrument....

Mai Danilica,posibil sa ai dreptate.O fi simtit el ceva,ceva...

angi spunea...

Asemenea stari au doar copiii buni si sensibili,care nu vor sa dezamageasca pe nimeni

http://vorbimromaneste.wordpress.com/